понедељак, 10. фебруар 2014.

PREZRELA BANANA ČINI ČUDA

Banane su pune vitamina A, B, C i E, kao i minerala, poput gvoždja, cinka i kalijuma. Takođe obiluju aminokiselinama i antioksidansima koji pružaju hranjive materije koži i kosi.

1. Hidratacija suve kože
Zgnječite bananu i nanesite je na kožu (pazite samo da vam ne dođe u oči). Ostavite na licu između 15 i 20 minuta. Isperite lice mlakom vodom, a potom pospricajte kapljicama hladne vode da zadržite vlagu. Vaša suva koža odmah će postati mekša.

2. Masna koža
Rešite se masne kože tako što ćete napraviti masku od banane i dve kašičice limunovog soka. Kiseline iz limuna razgradiće masnoće, dok će vitamin C iz banane kontrolisati njihovu buduću proizvodnju.

3. Suva kosa i svrab vlasišta
Ulje i kalcijum iz banane učinit će čuda i za zdravlje vlasišta. U mikseru izmešajte dve zrele banane, avokado i jogurt. Nanesite kremastu smesu na vlasište, držite 20 minuta, a potom isperite toplom vodom.

4. Protiv bora
Kombinaciju za suvu kožu možete koristiti i kao masku protiv starenja lica. Banane i avokado sadrže vitamin E, koji umanjuje pojavu sitnih bora i staračkih pega.

5. Piling kože
Neka vaša koža bude mekana tako što ćete jednom nedeljno napraviti piling od banane, zobenih pahuljica i kokosovog mleka.

6. Natečene oči
I samo jedenje banana smanjiće natečenost očiju. To možete postići i ako izmiksanu bananu utrljate ispod očiju.

7. Koža sklona aknama
Pre odlaska u krevet natrljajte lice unutarnjom stranom kore. Lice isperite ujutro. Ponavljajte postupak svaki dan kotokom nedelju dana i akne bi trebale da nestanu. Ako primetite iritaciju kože ili ponovnu pojavu akni, prestanite s tretmanom i knsultujte se s lekarom.

8. Suve pete
Izmiskujte dve do tri banane i smesu nanesite na pete. Ostavite da smesa prodre duboko u kožu.

Нема коментара: