понедељак, 10. фебруар 2014.

PODOČNJAKE BRIŠU BADEMOVO ULJE I JABUKE

Koža ispod očiju najnežnija je i najtanja, pa se na njoj najpre pojavljuju znaci umora. Iako je najbolje sredstvo protiv podočnjaka dovoljno sna, mogu pomoći i mali kućni lekovi.
Umivanje hladnom vodom je prva pomoć kod podočnjaka, a za bolje rešenje na oči stavite dve ohlađene kesice čaja i držite ih dvadeset minuta. Za to su idealni zeleni i crni čaj, jer sadrže tein koji smanjuje otok, dok biljni čajevi poput kamilice sadrže materije koje smiruju upalu i crvenilo.
Jabuka je, takođe, odlično rešenje za otečene oči. Ohladite je u frižideru i stavite kriške preko očiju da odstoje deset minuta. Tanin iz jabuka ima protivupalna svojstva i pomaže smanjenju otoka. Isto važi i za krastavac. Hladne kriške krastavca držite na zatvorenim očima najmanje deset minuta.
Ako su oči jako natečene, možete upotrebiti i umirujuće losione za oči koje treba obavezno držati u frižideru. Kao prirodni fejslifting služi i belance. Ono se koristi kao maska za zatezanje kože, jer sprečava nastajanje bora. U posudi umutite belance, četkicom nanesite ispod očiju, ostavite nekoliko minuta, zatim isperite vodom. Ako se podočnjaci često pojavljuju, nabavite bademovo ulje i nježno ga nanosite oko očiju svakog jutra i večeri.

Нема коментара: