понедељак, 2. јун 2014.

ZEOHAND – Puder za gimnastičare, dizače tegova, karatiste i atletičare

■ Koristi se za upijanje znoja, vlage i masnoće sa kože
■ Omogućava izvanredan kontakt ruku sa sportskim spravama
■ Sprečava razvoj gljivica, bakterija i mikroorganizama

ZEOHAND je potpuno nov proizvod na tržištu na bazi ZEOLIT-a koji ima primenu u mnogim sportskim disciplinama i radnim mestim, gde se najvažnija funkcija ostvaruje kroz pun kontakt rukama sa drugim telom. Gimnastičari imaju krugove, konj s hvataljkama; dizači tegova imaju šipke koje nose tegove, karatisti zahtevaju da se ruke i dlanovi što manje znoje, atletičari imaju potrebe da se ZEOHAND koristi u tehničkim disciplinama – kugla, kladivo, koplje, disk.

Na mnogim radnim mestima u proizvodnim procesima potrebno je da dlanovi budu suvi, da se što manje znoje. Ranije su sportisti koristili isključivo talk, koji je u međuvremenu pokazao određene negativnosti. Talk iako minerološko-petrografski inertan, kod dužeg korišćenja počinje da bude podobno tlo za prikupljanje mikroorganizama,bakterija i stvaranje gljivica. Često se zbog toga kod sportista u pojedinim sportskim disciplinama stvaraju ojedi i pucanje kože između prstiju.I-ZEOLIT preporučuje naizmenično korišćenje raznih pudera od talka i ZEOHAND-a, kako bi se predupredili problemi na koži.
Možda nije na odmet reći da je ZEOHAND je dominantan klinoptilolit mineral koji se u literaturi naziva i "čistač prirode i čoveka". Gljivice kao samostalna grupa organizama,dosta napadaju nokte,a ZEOHAND je sredstvo izuzetno efikasno u borbi kod gljivičnih pojava. Gljivice su u odnosu na bakterije i viruse manje opasne pojave i zato ih treba prevencijom eliminisati na vreme.

Način upotrebe:

■ Pre sportskih aktivnosti,”zaprašiti” čiste dlanove
■ Nakon završenog treninga oprati ruke toplom vodom

Sastav:

■ Minerali ZEOLIT-a, talk i cink oksid

Нема коментара: