понедељак, 2. јун 2014.

ECOFARM – Prečistač vode

■ Absorbuje amonijak iz bunara, kaptaža i stajaćih voda
■ Absorbuje teške metale, pesticide i razne toksične materije
■ Sprečava razvoj mikroorganizama i truleži u vodi
■ Sprečava širenje i koncentraciju neugodnih mirisa u objektima vodosnabdevanja

■ ECOFARM od 10 kg se koristi za bunare
■ U zavisnosti od čistoće vode jedan kavez se koristi za 5 m3 vode. Dubina do koje se kavez spušta u bunar je oko 3 – 5 m. Preko te količine vode dodaje se još jedan kavez.

■ ECOFARM absorbuju štetne materije po ljudski organizam i to: teške metale, ostatke pesticida, razne toksine, neprijatne mirise koji potiču od truljenja organskih materija.
■ Kapacitet razmene jona kod ECOFARMA je veliki, tako da se jonskom razmenom eliminišu iz vode štetne materijematerije (pre svega teške metale i koliformne bakterije).
■ Kapacitet absorpcije ZEOLIT-a uslovljen njegovom slobodnom strukturnom zapreminom-zapreminom pora, te se posle izvesnog vremena slobodna zapremina minerala potpuno popuni sa štetnim materijama. Zato se vrši aktiviranje minerala tj. njihovo sušenje i „osunčavanje“ koja može da traje dva-tri dana.
■ Jedno punjenje sa prirodnim mineralima može se koristiti godinu dana. Kada prođe godinu dana, otvori se poklopac kaveza i zameni se zeolitom. KorišćeniZEOLIT se zdrobi i koristi kao đubrivo za cveće i povrtarske kulture.
ECOFARM čisti bunarsku vodu za 7 – 10 dana. Posle tog perioda voda se može koristiti za piće.
■ Korišćenjem ECOFARMA u bunarima dobijate čistu i zdravu vodu za piće.

Нема коментара: