понедељак, 2. јун 2014.

BENTOBLATO – Hladno balneološko blato

■ Koristi se za saniranje reumatoloških manifestacija i problema
■ Ublažava i sanira sportske povrede
■ Blato se upotrebljava isključivo hladno
■ Ublažava proširene vene

Terapije sa balneološko-minerološko lekovitim blatom koriste se u SPA banjama gde se pored lečenja mogu organizovati i drugi sadržaji u cilju bržeg ozdravljenja.Ali nemaju svi mogućnosti da idu u banje, tako da je BENTOBLATO idealno za primenu u kućnim uslovima, radi saniranja raznih sportskih povreda i zdravstvenih problema, a pre svega reumatoloških. Korisnik može sa doktorom da determiniše zdravstveni problem, da utvrdi režim terapije, dinamiku i da odredi kompatabilnost sa medikamentoznom terapijom.

Balneoklimotologija kao nauka je potvrdila veću efkasnost primene blata u odnosu na kineziterapiju (za mnoge povrede i zdravstvene probleme) stvarajući holistički pristup čoveku gde su prirodne lekovite materije (blato,voda, itd.) najefikasniji čuvari homeostaze, osnovnog fiziološkog mehanizma za održavanje zdravlja.
Za primenu BENTOBLATA u kućnim uslovima sugerišemo permanentnu i često dugotrajnu terapiju korišćenja ali u korelaciji sa mišljenjem doktora. Mora se naglasiti da terapije sa lekovitim blatom deluje često antiflamatorno,bantimikrobno,bantivirusno i antieoplastično. BENTOBLATO se se treba koristiti ujutro i uveče. Na bolnom mestu se nanosi blato debljine od 3-5 cm, a vremenski se drži 15-20 minuta ili dok se blato ne osuši. Različita toplota delova tela koji se leče utiče na brzinu sušenja odnosno na jonoizmenu između minerala blata i vode sa telom.U principu temperature hladnog blata treba da bude između 32-37 0C što je teško proceniti u kućnim uslovima. Zato pakovanje BENTOBLATA stalno držati u toploj prostoriji.
BENTOBLATO mogu koristiti zdravi i bolesni. Zdravi koji ceo dan provode na nogama, uveče mogu mazati listove blatom do kolena, a bolesni treba da formiraju obloge na povređenim, reumatskim ili drugim delovima tela. Radi revitalizacije vaskularnog sistema terapije sprovoditi stalno u istom ambijetalnim uslovima a najpogodnije je da to bude kupatilo. Preporučuje se konsultovanje sa fizijatrima ili pozvati I-ZEOLIT gde će te dobiti potrebno objašnjenje. Danas se u svetu i kod nas sve više primenjuje, ova neinvazivna metoda saniranja i lečenja modernih problema, koje nam stvara brzina života, i neadekvatni životni i radni uslovi usled kojih je povećan broj obolelih.
Teško je odrediti terapeutski vremenski kod, ali odluka o prestanku terapije određuje poboljšanje stanja kako lečenog mesta tako i ukupnog zdravstvenog stanja. Ono što je najbitnije za korisnike, to je da blato nemože štetiti .Dužina terapije zavisi i od toga da li korisnik primenjivao medikamenoznu fazu lečenja. Složeni zdravstveni kompleks može biti povezan i sa nervnim i drugim ćelijskim strukturama, pošto se sa blatom dešavaju biohemijski i fizičko-hemijski procesi u kojima je stepen jonoizmene često spor i dugotrajan.
Međutim treba nakon maksimum 3-4 nedelje praviti pauze.Telo prati što je moguće hladnijom vodom (koliko je prijatno telu) a na kraju neagresivnim sapunom ili šamponom sve sprati toplom vodom (do 45 0C). Potrošnja blata nije velika i blato nije skupo.
Pakovanje: 3kg, 5kg, 10kg, a za banje 20kg

Нема коментара: